facebook twitter youtube
google plus
 
minule
příště
F1 19.červenec 2015
ger
VC Německa
TBA TBA kol

[clock]

VC Abu Dhabi
29.listopad 2015
VC Abu Dhabi
Yas Marina
01Miroslav Chvojka
INDEPENDENT F1 TEAM
Miroslav Chvojka
02Tomáš Konrád
INDEPENDENT F1 TEAM
Tomáš Konrád
03Martin Hodás
FREE TEAM
Martin Hodás
04Jan Frajbiš
F1 IC LIGA
Jan Frajbiš
05Jáchym Švejnoha
OBT 2015
Jáchym Švejnoha
 
Stahuj
 
GT3 cars AC - Módy  | 305 MB | 07/12/2015
Auta do hry, stáhněte, rozbalte a adresář CONTENT nakopirujte do hry, defaultně je tady: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\assettocorsa.
19 - USA - Indianapolis - Tratě  | 397 MB | 20/11/2015
Trať pro GP USA na okruhu v Indianapolis místo Yas Mariny. Stažený soubor zkopírujte do složky rFactor2/Packages a dejte nainstalovat přes managera.
19 - Abu Dhabi - Yas Marina - Tratě  | 165 MB | 16/11/2015
Trať pro GP Abu Dhabí na okruhu Yas Marina. Stažený soubor zkopírujte do složky rFactor2/Packages a dejte nainstalovat přes managera.
rFactor 2 Profile Changer v 1.1 - Utility | 90 kB | 08/03/2015
Pomůcka pro snadnou změnu Vašeho jména(nicku) pro rFactor 2.
Photoshop plugin - Utility | 4 MB | 22/02/2010
Plugin pro photoshop, aby uměl pracovat s dds soubory
 

shoutbox
témata
26/06/2017 - 05:15
>> You can make your radley...
(0 odpovědi)
26/06/2017 - 05:12
>> He continues radley acce...
(1 odpovědi)
26/06/2017 - 03:41
>> Nový PC
(41 odpovědi)
24/06/2017 - 09:01
>> The radley handbags uk m...
(0 odpovědi)
23/06/2017 - 09:30
>> heard of any brand from ...
(0 odpovědi)
21/06/2017 - 05:56
>> umbrella sale cheap radl...
(0 odpovědi)
>> Kompletní forum
 
online
anketa
Jaký je Váš oblíbený tým ve Formuli 1?

Mercedes

Williams

RedBull

Ferrari

Mclaren

jiný

Host čte recenze
Host čte si fórum
Host čte si fórum
Host prohlíží si novinky
Host prohlíží si fórum
Host čte si fórum
Host čte si fórum
Host čte si fórum
Host čte si fórum
Host čte si fórum
Host prohlíží si Videa
Host čte si fórum
Host čte si fórum
 

Recenze


Rfactor - recenzeV těchto dnech se na internetu odehrávají virtuální závody na neobyčejném automobilovém simulátoru jménem rFactor, což ale není nová hra. Již dávno před třemi lety, kdy rFactor poprvé vyšel, jsem jej krátce zkoušel, ale nevěnoval jsem mu větší pozornost a podobně jako Live for Speed jsem jej přešel. Dříve to zkrátka nebylo ono. Jenže dnes je situace úplně jiná a mnohem lepší. Samotná hra obsahuje sice jen 12 veskrze nereálných a smyšlených aut a 14 opět z poloviny smyšlených okruhů, takže o 100% simulátoru, jak se píše na obalu, bych se určitě nebavil, nicméně ostatní aspekty virtuálního závodění si zaslouží absolutorium.

Mod Porsche 911
Trochu ke škodě nemá hra žádného velkého distributora, ale vývojáři si své dítko distribuovali výhradně sami jen skrze stažení hry a licence, o kterou se dalo při nepozornosti docela snadno přijít. Nicméně dnes už se rFactor vesele po světě prodává i v krabicové verzi, přičemž k nám jej dováží Cinemax. rFactor má sice také volbu češtiny, ovšem ta není dokonalá a přeložená je pouze část hry. Prvním skvělým aspektem je atmosféra závodu a chování umělých jezdců. Aut na trati může být až několik desítek, navíc i při 40 startujících vozidlech se hra ani neškubne. Dokáže toto nějaká jiná hra zejména na konzole.

Mod Porsche 911
Znamenité je pak chování celého pelotonu, když se po startu rozjede vstříc nástrahám závodních okruhů. Neexistuje, že by každý jezdil vlastní stopu, všichni se drží ideální stopy ve vláčku a slipstreamu, jak to má být, přičemž ve vhodných okamžicích nasazují k předjetí. Umělí soupeři často kupí uvěřitelné chyby, když dostanou hodiny, přeženou zatáčku, nebo jen vyjedou částečně mimo trať. Kolikrát způsobí hodně úsměvné karamboly sami mezi sebou. Navíc si lze po procentech naprosto libovolně nastavit výkonnost i agresivitu soupeřů, což spolu s volbami rozličných asistencí přispívá k tomu, že si rFactor užije úplně každý,
od hardcore závodníka, po čerstvého absolventa virtuální autoškoly. Díky tomu je atmosféra při jízdě neskutečná a do písmene realistická. Pamatuji na jeden závod, kde jsem přestřelil po dlouhé rovince pravoúhlou zatáčku, vyjel jsem přes apex k vnějšku zatáčky, kde jsem sestřelil balíky se slámou. Přitom se mi na poslední chvíli vyhnulo jiné auto na vrcholu zatáčky a druhé hned za mnou ve větrném pytli udělalo úplně totéž co já!

Mod Porsche 911
I takové Gran Turismo by se mohlo od chování vozidel v rFactoru hodně učit! A o Forze, která má na trati směšných osm vozů, ani nemluvím. Mnohem náročnější je jezdit mezi třiceti vozy bez bouraček a strkanic. Druhým excelentním prvkem je všehomíra nastavení rozličného. Kompletní tuning a diagnostiku jsem tak nějak čekal, byť trestuhodně chybí podrobnější telemetrie, kde pro změnu z dnešních her exceluje asi právě druhá Forza. Hlavně přizpůsobení ovládání je hodně
podrobné, doporučuji nejlépe volant se zpětnou vazbou, nebo alespoň analogový joypad. A do třetice bych vyzdvihnul neskutečnou podporu hráčské komunity. Bez ní je originální rFactor jen holá a nepříliš bohatá hra. Právě za ta léta od prvního vydání se vyrojily doslova desítky různých modů a stovky tratí. Bez nadsázky se dá říci, že rFactor nahradí prakticky jakoukoli jinou závodní hru na PC, protože si do něj můžete všechno stáhnout. Jelikož má hra stejný systém souborů jako většina titulů od Simbinu, je nabíledni, že všechny tyto hry se nechají převtělit i do rFactoru.

Mod Porsche 911
Zajezdit si tak můžete skoro všechny motoristické disciplíny; od RC autíček, přes formule, cestovní vozy, buginky, až po rallye a kamiony. Naprostá většina modů se pak snaží odpovídat realitě a to včetně jízdních vlastností, vzhledu, značek a závodníků. Někdy se to daří skvěle, jindy zase méně. Stejné je to i u okruhů, kterých jsou stovky, včetně historických perel, které už dneska ani neexistují (např. Avus), nebo jsou z nich rozvaliny (např. Monthléry). Nezahálejí ani naši domácí šikulové, když už do rFactoru vyrobili okruhy v Brně, Mostě a v Sosnové a z modů třebas skutečné značkové poháry BMW 1 Challenge, nebo Škoda Octavia Cup. Právě podpora komunity a možnost stahování přídavků rázem dělá z rFactoru naprosto špičkovou  a neskutečně rozmanitou hru, která nemá obdoby.

Mod Porsche 911
Samozřejmě se na druhou stranu musíte spokojit s kolísavou kvalitou přídavků a grafikou původní hry, která na dnešní špičku nestačí. Ale na druhou stranu všechno naprosto plynule šlape jak víno a většina tratí vypadá stále výborně. Menší výtky bych měl také ke konci závodů, kdy skoro ani nepoznáte, že už je konec, protože se v rohu jen objeví kostičková vlajka a i po projetí cílem můžete dokončit kolo a zajet do boxů. To je sice dobré, ale méně již to, že i v děkovacím kolečku ostatní jezdci jezdí jako blázni a klidně vás nabourají, což se děje pohříchu i po zajetí do boxů. Navíc se dále vůbec nic nestane, žádné vyhlášení, žádná fanfára, jen escape a ruční ukončení závodu. Je škoda, že hra, která simuluje opotřebení brzd i pneumatik a kupř. dává penalizace za rychlý průjezd boxovou uličkou, neobsahuje maršálky s vlajkami jako GT Legends, nebo ještě dřív vynikající GP Legends a také bourání není prakticky vůbec napomínáno. Ovšem to nejsou zásadní chyby, aby vymazaly naprosto špičkový dojem z jízdy a závodění.

Mod Porsche 911
Však asi znalcům bude stačit, když se zmíním, že skrze rFactor si můžete na vlastní kůži zažít zlatou éru motorsportu 1955-1985, kdy závodění bylo nebezpečné a atraktivní zároveň. Např. takových 24 hodin Le Mans ročníku 1970 s autentickým okruhem bez šikan na rovince Mulsanne, s celým startovním polem té doby, je naprosto jedinečný a fantastický zážitek.


 
 

LiveRacers
Další­ partneři:   SimRacing.sk  |  Katalog firem - Portál-firem.cz|  F1 JC liga  |  Badlands-Motorsports
Copyright © 2006-2016, F1 IC liga, International Championship - Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv kopírování, publikování nebo šíření obsahu z těchto stránek je zakázáno bez předchozího písemného souhlasu F1 IC ligy. Optimalizováno pro Mozilla Firefox, Google Chrome, 1366x768+. Webdesign: Patrik Zajíc
TOPlist